Nico Rosberg voorspelt ‘vuurwerk’ tussen Max Verstappen en Charles Leclerc

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Krijgen we straks tijdens de GP van Frankrijk het eerste grote incident tussen Max Verstappen en Charles Leclerc dit seizoen? Voor Nico Rosberg zou het alvast geen verrassing zijn, de Duitser is verbaasd hoe ‘clean’ de titelstrijd tot dusver is verlopen.

Het contrast met vorig seizoen is inderdaad verbazingwekkend groot. Vorig seizoen kenden we het ene na het andere incident tussen titelrivalen Hamilton en Verstappen terwijl we dat dit seizoen tussen Leclerc en Verstappen nog niet gezien hebben.

Volgens Nico Rosberg kan dat niet blijven duren en mogen we ons later dit seizoen aan ‘vuurwerk’ verwachten. Het kan volgens Rosberg immers niet dat de titelstrijd gewoon zonder incidenten blijft verder gaan.

“Eerlijk gezegd verrast het me enorm want ze hebben al zoveel wiel-aan-wiel gevechten gedaan, zo intens ook,” aldus de wereldkampioen van 2016 tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Er is nooit een moment geweest dat leidt tot discussie ofzo, dat is een enorme verrassing.”

Die titelstrijd zonder grote incidenten tussen Leclerc en Verstappen kan volgens Nico Rosberg niet blijven duren.

“Ik zou zelfs mijn huis er op durven verwedden,” grapte Rosberg. “Dit gaat niet het volledige seizoen blijven duren. Met het aantal keer dat ze wiel-aan-wiel strijden moet er een moment komen waarop ze tegen elkaar rijden, er een andere mening op nahouden of een ander incident hebben.”

“Laat ons zien. Als fan willen we uiteraard graag dat de boel wat opgestookt en verhit geraakt, ik ben er zeker van dat we dat weldra zullen krijgen.”