Lewis Hamilton: “Mijn rondje was geweldig maar een seconde te traag”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de kwalificatie was Lewis Hamilton best tevreden met zijn kwalificatierondje. De kloof met de polesitter was echter bijna een seconde en dat komt bij Hamilton toch wel hard aan.

“Op het vlak van de positie ben ik eerlijk gezegd zeer blij met mijn positie,” aldus Hamilton. “Mijn laatste rondje was geweldig, ik kwam over de finish en vond het een geweldig rondje. Maar om dan negen tienden trager te zijn …”

“Ik weet niet goed waarom het verschil de voorbije twee races groter is geworden. Ze bevinden zich echt op een ander niveau.”

Hamilton en Mercedes kwamen duidelijk met andere verwachtingen naar het circuit van Paul Ricard, het was dan ook ontnuchterend om te zien hoe groot het verschil tijdens de kwalificatie was.

“Ik kwam naar hier met het idee en de hoop dat ik me binnen de drie tienden zou bevinden maar we zijn zo’n seconde verwijderd,” zegt een ontgoochelde Hamilton.

“Met die drie tienden hoopte ik om dat tijdens de volgende race nog wat tienden te vinden zodat we in Boedapest mee zouden kunnen strijden. Maar zoals het er nu naar uitziet kan het nog even duren, maar alles is mogelijk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print