Jean Todt: “Ik mis Michael Schumacher niet, we kijken samen naar races”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zelden komen we iets te weten over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher maar bij RTL liet vriend des huizes Jean Todt weten dat hij samen met hem naar races kijkt.

Sinds zijn ski-ongeval, dat hem ei zo na het leven kostte, hebben we nog maar weinig vernomen over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher. Zijn vrouw Corinna schermt haar man af van de media en slechts een paar naaste vrienden van de familie mogen op bezoek en weten dus hoe het met de zevenvoudige wereldkampioen gesteld is.

Soms wordt er toch al eens een tipje van de sluier opgelicht, zoals voormalig FIA-president Jean Todt dat deed, en krijgen we toch een bepaald idee van de gezondheidstoestand van de Duitser.

“Ik mis Michael niet, we kijken samen naar races,” aldus Todt. “Wat ik wel mis zijn de dingen die we vroeger samen gedaan hebben.”

Als ze samen naar races kijken ligt het uiteraard voor de hand dat ze naar Mick Schumacher kijken, de zoon van Michael. 

“Ik ken Mick al van bij zijn geboorte,” aldus Todt. “Ik was zo gelukkig dat hij in zijn laatste twee races in de punten wist te eindigen.”

Of we hem binnenkort ook in de voorste gelederen van het startveld mogen begroeten zal volgens Todt afhankelijk zijn van het materiaal dat hij ter beschikking zal hebben in de toekomst.

“Ik hoop voor hem dat hij de kans krijgt om met de beste auto te rijden. Dan zal hij in staat zijn om races en titels te winnen,” besluit de Fransman.