Mattia Binotto onthult het pijnlijkste moment uit zijn F1-carrière: “Dat was een bijzonder moeilijk moment”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto vertelt in een terugblik op zijn F1-carrière wat het meest aangrijpende en pijnlijkste moment was dat hij heeft beleefd.

Vooral het voorbije jaar stond Mattia Binotto als teambaas bijzonder hard onder druk. Wanneer Binotto het over zijn meest pijnlijke moment uit zijn carrière heeft dan zullen velen denken aan één of andere strategische blunder of een pijnlijke opgave door een probleem met de betrouwbaarheid maar Binotto heeft het over een compleet ander moment.

Voor Mattia Binotto was de aankondiging van het beëindigen van de samenwerking met Sebastian Vettel één van zijn moeilijkste momenten uit zijn F1-carrière.

“Eerst en vooral is Sebastian een geweldige rijder, en dat ben ik niet alleen die dat zegt, het is wat hij heeft bereikt. Fantastisch, buitengewoon, ongelooflijk,” aldus Binotto.

“Als Ferrari zijnde hebben we het geluk gehad dat hij deel heeft uitgemaakt van het team en het waren zes belangrijke jaren. Hij heeft als rijder erg veel bijgedragen, maar nog meer dan dat heeft hij als persoon veel bijgebracht en verwezenlijkt, iedere Ferrari-fan houdt nog steeds van Sebastian.”

“Net zoals elke fan die nog van Ferrari houdt, houdt ook Ferrari, en iedereen van Ferrari, nog steeds van hem. Zo voelt het. Het waren ongelooflijke jaren.”

In 2020 kondigde Ferrari bijzonder vroeg op het jaar aan dat het niet zou doorgaan met Sebastian Vettel maar met Charles Leclerc en Carlos Sainz als rijdersduo. Afscheid nemen van Sebastian Vettel en hem daarover telefonisch inlichten was volgens Binotto bijzonder moeilijk.

“Het was voor mezelf erg moeilijk om dat te zien eindigen, om hem te moeten meedelen dat we zijn contract niet gingen vernieuwen. Dit was waarschijnlijk de moeilijkste taak uit heel mijn carrière,” aldus Binotto.

“Wanneer je een persoon zo graag hebt en je geniet echt van de samenwerking met een persoon, dan is het altijd erg moeilijk wanneer die samenwerking tot een einde komt.”

“Ik denk dat het ook voor mij een belangrijk moment in mijn carrière was want uit moeilijkheden leer je en daardoor word je ook sterker. Ik zal het echter als mijn moeilijkste moment herinneren.”