Mattia Binotto onthult naam van nieuwe F1-bolide van Ferrari

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, heeft de naam van de nieuwe F1-bolide van de Scuderia nu al onthult.


Het is opmerkelijk dat de naam van de nieuwe Ferrari F1-bolide nu reeds bekend is. De voorbije jaren gonsde het in de dagen voorafgaand van de presentatie van de nieuwe Ferrari F1-bolide steeds van de geruchten en vaak lekte de naam ook vlak voor de presentatie al uit.

Dat zal deze keer in 2021 niet het geval zijn want Mattia Binotto is iedereen voor en onthult nu al de naam van de opvolger van de Ferrari SF1000.

De nieuwe Ferrari F1-bolide krijgt als naam SF21, een duidelijke verwijzing naar Scuderia Ferrari en het jaar 2021. Dit jaar verwees de SF1000 naar de 1000ste F1-race waaraan Scuderia Ferrari dit jaar zou deelnemen.

Jammer genoeg was er voor Ferrari dit jaar verder weinig reden tot feesten. Ferrari finishte het F1-seizoen immers slechts als zesde in het constructeurskampioenschap en behaalde geen enkele overwinning.

“We hebben al beslist over de naam van de wagen voor volgend jaar,” aldus Binotto. “De wagen zal SF21 heten. Het is een zeer simpele naam aangezien we geloven dat volgend jaar een overgangsjaar naar 2022 wordt.”

“Daarom opteren we voor SF21 als naam voor de wagen. Het zal een wagen zijn die deels bevroren is en hetzelfde chassis heeft als in 2020.”

Ook de onthulling van de nieuwe F1-bolide zal bij Ferrari minder feestelijk zijn dan andere jaren.

“We zullen de onthulling van de wagen volgend jaar anders doen. We zullen een eerste evenement organiseren waarbij we het team en onze rijders aan de fans, onze partners en de journalisten voorstellen,” aldus Binotto.

“We zullen echter ook een tweede evenement organiseren en dat kan mogelijk in Barcelona zijn waar de wintertests plaatsvinden. Het zal anders dan gebruikelijk zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023