Mattia Binotto reageert op uithaal van Nico Rosberg dat Ferrari-pitstops slechter zijn dan in F2 en F3

Ferrari
Ferrari

Nico Rosberg vertelde dat er teams zijn in de F2 en de F3 die betere pitstops doen dan Ferrari en dat is bij de teambaas van de Scuderia, Mattia Binotto, in het verkeerde keelgat geschoten.

De GP van Nederland was voor Ferrari alweer een race met de nodige chaos. De scharlaken bolides konden het tempo van Red Bull niet volgen maar Charles Leclerc wist toch nog een derde plaats uit de brand te slepen. Zijn teamgenoot Carlos Sainz verging het minder goed, hij zag zijn kansen op een goed resultaat gehypothekeerd door een aantal misstappen van zijn team tijdens de pitstops.

Bij zijn eerste pitstop was zijn linker achterband niet op de juiste plaats en bij de tweede zorgde een unsafe release ervoor dat hij Fernando Alonso op zijn pad tegenkwam, met een tijdstraf van vijf seconden tot gevolg.

Dat zag ook Nico Rosberg in de hoedanigheid van analist bij ‘Sky.’ De wereldkampioen van 2016 nam geen blad voor de mond en ventileerde zijn kritiek over de gang van zaken bij de Scuderia en het feit dat teambaas Mattia Binotto niets wil veranderen.

“Oh mijn hemel”, aldus Rosberg. “Mattia Binotto blijft maar zeggen ‘Nee, nee, we hoeven geen veranderingen door te voeren, alles gaat goed’. Wanneer komt de dag van verandering?”

“Het is niet mogelijk, zelfs Formule 2-teams of F3-teams doen hun strategie en pitstops beter dan Ferrari.”

“Je gaat naar de pits en er is geen band aanwezig tijdens de race? Op een gegeven moment moeten ze echt wat gaan veranderen.”

Binotto werd geconfronteerd met de uitspraken van Rosberg maar volgens de teambaas is het makkelijk om kritiek te hebben vanuit je luie zetel.

“Ten eerste denk ik dat het zo makkelijk is om te praten als je buiten de paddock bent. Het is makkelijk om kritiek te hebben,” zei hij.

“Maar we gaan geen mensen veranderen: dat is mijn antwoord aan Rosberg. We hebben geweldige mensen en het is bewezen dat wat belangrijker is in de sport stabiliteit is en dat we ervoor zorgen dat we dag na dag en race na race verbeteren.”

“We hebben geweldige mensen in het team en daar twijfel ik niet aan. Het kost alle teams jaren en ervaring om vooraan mee te doen en ik denk dat er geen reden is waarom dat voor onszelf anders zou zijn.”

Volgens Binotto lag het probleem bij de eerste pitstop van Sainz bij het feit dat er op het laatste moment beslist werd om de Spanjaard binnen te roepen.

“Ja het was een erg late beslissing om te reageren op Lewis Hamilton met Carlos. Het was een te late call,” zei hij.

“Maar ik weet, zoals Rosberg ook zou moeten weten omdat hij een ervaren rijder is, dat het veel gemakkelijker is om dat soort problemen aan te pakken in plaats van de prestaties.”

“De performance is volgens mij wat vandaag het zwaarst doorweegt.”