Red Bull vestigt een nieuw wereldrecord tijdens de GP van Nederland

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull liet tijdens de GP van Nederland afgelopen weekend een nieuw wereldrecord optekenen, de formatie uit Milton Keynes werkte namelijk de snelste pitstop af.

De laatste jaren hebben ze bij Red Bull al meermaals laten zien dat ze enorm snel kunne werken in de pitlane. Als we dat samen nemen met de sterke prestaties van hun RB18 dan levert dat een heel sterk totaalpakket op.

De huidige snelste pitstoptijd in de F1 is de 1,82 seconde. Die pitstop realiseerde Red Bull tijdens de GP van Duitsland van 2019 met Max Verstappen, maar technisch gezien zette de Red Bull-pitcrew een nieuwe toptijd neer tijdens de race op Zandvoort.

Sinds 2022 gelden er immers andere regels en zijn de 13-inch wielen veranderd door exemplaren van 18-inch, wat maakt dat ze een stuk zwaarder en groter zijn. Een paar wijzigingen in de regelgeving hebben er ook voor gezorgd dat een pitstop rond de twee seconden momenteel erg snel is.

Afgelopen weekend hadden de monteurs van Red Bull 2,09 seconde nodig voor een pitstop van Sergio Perez. Dat is niet alleen de snelste van het seizoen maar ook de snelste aller tijden met 18-inch wielen.