Max Mosley wist van complot tegen hem

Max Mosley kwam enkele maanden geleden zeer negatief in het nieuws te staan door de beruchte seksvideo die uitlekte. De Brit kwam daarmee in moeilijk vaarwater terecht en zijn positie als FIA-voorzitter staat ter discussie. Uiteindelijk overleefde Mosley een vertrouwensstemming van de FIA-Senaat maar daarmee is de discussie over het voorval nog niet geluwd.

Nu blijkt echter dat Max Mosley voor het uitlekken van schandaal tot drie keer toe op de hoogte was gebracht van een mogelijk complot tegen hem. Zo beweert Dean Attew, een vriend en voormalig collega van Max Mosley, dat hij hem waarschuwde voor een complot. Attew werkte eveneens tot 2004 voor de Formula One Administration van Bernie Ecclestone.

"Ik werd gecontacteerd en men zei me dat er geld werd geboden om materiaal te vinden dat in het openbaar zou kunnen worden gebracht om Mosley op de knieën te krijgen. Meer bepaald om hem van zijn positie te krijgen en hem in het openbaar in discrediet te brengen," aldus Attew tegenover de krant The Times.

Attew zou het voorval nadien opgebiecht hebben tegen Bernie Ecclestone, waarop die het nadien vertelde aan Max Mosley. Toch zou Ecclestone nooit gedacht hebben dat er een seksvideo zoals die van Mosley zou opduiken. Max Mosley staat immers bekend als nogal een saai iemand die zich steeds keurig gedraagt.

Naast het feit dat Mosley door Adrian Mattew gewaarschuwd werd, kreeg hij ook waarschuwingen van andere mensen uit zijn naaste omgeving. Toch kon hij niet voorkomen dat er een schandaal uitbrak. 

Max Mosley had weet van een complot tegen hem