Max Verstappen: “Albon behouden is het slimste wat Red Bull kon doen”

Max Verstappen laat weten dat hij achter de beslissing van zijn team staat om Alex Albon ook in 2020 in de tweede Red Bull te laten racen.


Red Bull Racing maakte deze week wereldkundig dat Albon mag rekenen op een verlengd verblijf bij het Oostenrijkse topteam en Max Verstappen is het helemaal eens met de beslissing van zijn team.

“Alex is een aardige jongen,” aldus Verstappen. “Ik denk ook dat de laatste twaalf maanden een echte rollercoaster geweest zijn voor hem.”

“Hij is heel ontspannen, heel relaxed, de mensen in het team houden van hem. Hij is makkelijk in de omgang, wat volgens mij helpt, en hij is snel, hij doet zijn werk en scoort punten. Dus ik denk dat het het de slimste manier was om verder te gaan.”

Naar eigen zeggen heeft Verstappen geen inspraak gehad in het feit of Albon al dan niet langer mocht blijven bij Red Bull, het zijn Christian Horner en Helmut Marko die de beslissingen nemen.

Verstappen zelf staat vierde in de tussenstand om het kampioenschap en hij telt veertien punten achterstand op de derde, Charles Leclerc. Met slechts vijf punten voorsprong op de vijfde in stand, Sebastian Vettel kan het nog knap spannend worden voor die derde plaats.

“We zullen het proberen,” zei hij. “We verloren veel punten in een paar races na de zomerstop. Maar we zullen er zeker voor gaan, ik denk dat het nog steeds een mooi doel is.”

“Het is nog steeds een behoorlijk aantal punten, maar met Charles die hier een gridstraf heeft, is het natuurlijk een goede gelegenheid om er een beetje van af te knabbelen en dan een spannend slotweekend te hebben.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022