Max Verstappen: “Alles liep mis”

Max Verstappen blikt niet tevreden terug op zijn eerste race van het nieuwe seizoen. De Nederlander finishte als tiende nadat hij als vijfde aan de race mocht beginnen.

Wanneer je in een Toro Rosso als vijfde aan de race mag beginnen, dan besef je op voorhand dat je eerder naar achter dan naar voor zal moeten kijken. Met een tiende plaats achter teamgenoot Carlos Sainz had Verstappen echter helemaal geen rekening gehouden. Het was dan ook een frustrerende race voor Verstappen.

“De start ging goed en de eerste stint was goed, daar hadden we niets over te klagen. Maar na de tweede pitstop ging alles mis,” blikt Verstappen terug. “De banden stonden niet klaar en van daaruit werd het heel lastig. Ik was sneller dan Sainz, al de hele race. Daar is verder geen actie op ondernomen, dus ik weet genoeg.”

Verstappen liet zijn frustraties tijdens de race meermaals merken over de boordradio. Toch ondernam het team geen actie door bijvoorbeeld teamorders te geven aan Sainz. Eerder tijdens de race was dan ook duidelijk gesteld dat beide rijders vrij tegen elkaar mochten strijden. Uiteraard is het dan een kwestie van zelf je teamgenoot passeren wanneer je beweert sneller te zijn.

Het is echter duidelijk, amper één race ver en de interne strijd bij Toro Rosso is al compleet losgebarsten. De zenuwen staan duidelijk hoog gespannen. Dat belooft voor de komende races.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print