Vettel: “Verkeerde strategie maar we zijn goed bezig”

Sebastian Vettel vervolledigde het podium vandaag in Australië. De Duitser kwam als derde over de finish nadat hij voor de rode vlag aan de leiding reed van de race. Een te agressieve strategie was volgens Vettel de verkeerde keuze.

Sebastian Vettel maakte in zijn Ferrari een snelle start en wist zo beide Mercedessen te grazen te nemen. Kimi Räikkönen kwam als een buffer tussen Vettel en de Mercedes van Rosberg te zitten waardoor Vettel een gat kon slaan met de achtervolgers.

Maar na de crash van Fernando Alonso en Esteban Gutierrez verloor Vettel al zijn voorsprong. Er was immers een rode vlag situatie. Tijdens de periode dat de wagens in de pitstraat staan mag er gewerkt worden aan de wagens, waardoor Ferrari haar voordeel volledig verloor.

Terwijl Mercedes voor een conservatieve keuze ging door de medium banden te gebruiken om zo de race uit te rijden, koos Ferrari voor een agressieve strategie. Zowel Vettel als Räikkönen gingen verder op de supersoft banden van Pirelli. Daardoor moest Sebastian Vettel een extra pitstop afwerken ten opzichte van Mercedes wat de Duitser de overwinning kostte.

“We gingen voor een agressieve aanpak. Achteraf gezien konden we beter een andere strategie gebruiken. Maar ik wil absoluut niemand met de vinger wijzen. Het is jammer dat Räikkönen de finish niet kon halen, maar uiteindelijk is het een positieve start. Ik ben erg tevreden met de derde plaats. Hopelijk gaat het de volgende keer beter.”

Op het einde van de race wist Vettel het gat met Hamilton nog te dichten, maar een fout zorgde ervoor dat Vettel het zicht op de tweede plaats verloor. Sebastian Vettel is hoe dan ook tevreden met de mogelijkheden van de Ferrari. De Scuderia staat heel wat dichter bij Mercedes. “Vandaag waren we heel dicht. En het is geweten dat dit circuit ons niet goed ligt. We verwachtten gisteren wel wat beter te zijn in de kwalificatie, maar we hadden geen goede start van het weekend. Vandaag ging het heel wat beter. We zijn zeker op de goede weg en alles lijkt goed te zitten. Het is duidelijk dat we dichter bij Mercedes zitten, dus dat is positief. We weten dat we beter kunnen. We willen het deze jongens moeilijk maken”, wijst Vettel naar de rijders van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print