Max Verstappen berust in de tweede plaats: ” We hadden de snelheid niet, ik ben blij voor Norris”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Miami moest Max Verstappen tevreden zijn met de tweede plaats. Langs de ene kant is er gelatenheid bij Verstappen omwille van de nederlaag maar anderzijds is Verstappen ook blij dat Lando Norris zijn eerste F1-overwinning behaalde.

“Je wint en je verliest, daar ben je aan gewend in het racen. Vanuit onze kant is het teleurstellend, maar aan de andere kant moet je realistisch zijn en hadden we de snelheid gewoon niet,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de race in Miami. “Vandaag was het lastig. Op de medium compound banden voelde het niet fantastisch. We liepen wel weg, maar niet zoals het zou moeten.”

“Toen we eenmaal een pitstop hadden gemaakt en ik hoorde welke rondetijden de McLaren’s konden rijden, dacht ik al dat het erg snel was. Toen de McLaren’s ook op de harde banden stonden, hadden ze meer snelheid. Vooral Lando, hij vloog echt. Het was erg lastig voor ons in de laatste stint, maar als een slechte dag betekent dat je tweede wordt, dan neem ik het zoals het is.”

Verstappen blikte ook terug op de start waar hij maar net niet door teamgenoot Sergio Perez werd getorpedeerd toen die zich verremde.

“Het scheelde echt heel weinig. Ik had volgens mij ook een kras op mijn diffuser zitten van hem. Gelukkig is er niks gebeurd, maar dat had heel slecht kunnen aflopen.”

Vervolgens werd Max Verstappen gevraagd of hij verwacht dat McLaren elke race zo sterk zal zijn.

“Ik hoop het niet. Ze kwamen met een upgrade en het lijkt erop dat het werkt, dus we moeten aan onze kant aan de slag. Als er geen safety car was geweest, was het denk ik een gevecht geweest tot het einde, dus dat helpt niet mee, maar ze waren gewoon sneller dan ons,” antwoordde Verstappen. “Het was niet ons sterkste weekend op het gebied van racesnelheid. Ik had onderstuur, overstuur en had gewoon erg weinig grip en dat is iets wat we moeten gaan begrijpen. We zullen alles gaan analyseren en we proberen sterker terug te komen.”

“Ik ben erg blij voor Lando. Als iemand mij moet verslaan, dan gun ik het Lando. Het zat er al een tijdje aan te komen en het zal ook zeker niet zijn laatste overwinning zijn. Hij verdient het vandaag.”