Tijdstraf voor Carlos Sainz, Sergio Perez profiteert

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de GP van Miami heeft Carlos Sainz een tijdstraf gekregen voor zijn aanrijding met Oscar Piastri tijdens de race. Door de tijdstraf verliest Sainz zijn vierde plaats.

Carlos Sainz en Oscar Piastri waren tijdens de GP van Miami verwikkeld in een stevig gevecht. Aanvankelijk leek Sainz Piastri te passeren maar de Australië bood stevig weerwerk en leek Sainz naast de baan te duwen. De stewards vonden echter dat er geen straf uitgedeeld moest worden.

Sainz was furieus en we kregen een vervolg van de race waarbij de Spanjaard alles op alles zette om Piastri te passeren. Dat lukte uiteindelijk ook aan het einde van het langste rechte stuk maar daarbij kwam het tot een licht contact tussen Sainz en Piastri. Piastri zijn voorvleugel raakte beschadigd waardoor zijn race verprutst werd want hij moest binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel.

In tegenstelling tot Piastri kon Carlos Sainz wel gewoon verder rijden en finishte hij als vierde. De stewards gaven Sainz echter een tijdstraf van vijf seconden voor de aanrijding met Piastri waardoor hij terugvalt van de vierde naar de vijfde plaats. Sergio Perez profiteert van de tijdstraf door een plaatsje naar voor op te schuiven. Sainz kreeg voor de aanrijding ook een strafpunt op zijn superlicentie.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print