Max Verstappen berust in tweede plaats: “Goed resultaat op een moeilijke dag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de sprintrace wist Max Verstappen nog te winnen maar tijdens de race van vandaag moest Max Verstappen zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc. Gezien de opgave van Carlos Sainz bleef de schade voor Verstappen nog enigszins beperkt, dat beseft ook Verstappen.

“Deze dag was lastig”, begint Verstappen zijn terugblik op de GP van Oostenrijk. “Het was niet een al te beste wedstrijd. We leken het meteen al moeilijk te hebben met de banden. Het maakte niet uit welke band we eronder schroefden, dat bleef zo op elke compound.”

“Dus ja, we hadden te veel last van bandenslijtage om aan te vallen, vooral bij Charles. Na twee rondjes bij elke stint verloor ik al heel veel snelheid. Het voelde een beetje als een ‘off-day’. De tweede plek is desalniettemin nog steeds een goed resultaat op een moeilijke dag.”

Verstappen werd vervolgens ook gevraagd of hij geen last had van de oranje rookgordijnen die zijn fans afstaken.

“Nee hoor, de oranje rook was leuk. Het is ook een geweldige kleur. Dus ik vind het niet erg om daar doorheen te rijden”, zei Verstappen met de glimlach. “Het is geweldig om te zien dat er zoveel fans naar Oostenrijk komen. Ik heb ze helaas geen overwinning kunnen geven, maar ik denk dat de tweede plek nog steeds een prima resultaat is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print