Max Verstappen binnenkort voor het eerst in actie tijdens een raceweekend?

Het ziet er naar uit dat Max Verstappen binnenkort voor het eerst in actie zal komend tijdens een raceweekend in de Formule 1.

Max Verstappen werd enkele weken geleden bevestigd als racepiloot bij Toro Rosso voor het seizoen 2015. De Nederlander zal begin volgend jaar de jongste racepiloot ooit zijn die aan de start is verschenen van een F1-race.

Een goede voorbereiding hoort daar uiteraard aan vooraf te gaan en dat kan alleen maar door de nodige kilometers te rijden. Een F1-simulator kan daarbij helpen maar het echte werk is nog steeds niet te evenaren. De wintertests zullen uiteraard een handig hulpmiddel zijn, maar het ziet er naar uit dat Toro Rosso Max Verstappen wil laten rijden tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan.

Vorige week voerde Verstappen ook al een F1-test uit in Adria, waardoor hij aanspraak maakt op een superlicentie voor de Formule 1. Zonder superlicentie kan de Nederlander niet in actie komen.

“Max deed vorige week een test in Adria,” aldus Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso. “Hij slaagde erin om 396 kilometer af te leggen zonder noemenswaardige problemen. We waren erg onder de indruk van zijn prestaties en nu ligt het in de handen van de FIA of hij zijn superlicentie krijgt zodat hij tijdens de eerste oefensessie in Suzuka in actie kan komen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print