Radioverkeer wordt door acht medewerkers van de FIA gecontroleerd

Het is de FIA menens met het controleren van het radioverkeer in de Formule 1.

De FIA verbiedt sinds de GP van Singapore alle radioverkeer over de prestaties van een rijder. Voor aanvang van het raceweekend vroegen heel wat mensen zich af hoe de FIA al de berichten van de teams zou gaan controleren. Bij de FIA hebben ze daar nu meer duidelijkheid over verschaft.

Tijdens een speciale persconferentie liet de FIA in Singapore immers weten dat het maar liefst acht medewerkers de berichtgeving over de boordradio’s laat controleren. Bovendien liet de FIA eerder al weten dat alle berichten worden opgenomen zodat ze naden opnieuw beluisterd kunnen worden alsook als bewijs kunnen dienen.

“We luisteren live naar de radioboodschappen, we horen alles,” aldus Whiting. “Vergeet ook niet dat de teams ook naar elkaar luisteren. We zullen het horen wanneer er iets fout gebeurd, maak je geen zorgen.”

Whiting liet uitschijnen dat het met acht mensen mogelijk is om de radioboodschappen van drie tot vier teams te controleren. Dit vormt volgens hem geen probleem, aangezien het raar of zelden voorvalt dat alle teams tegelijkertijd praten over de boordradio.

“We zullen ons niet door vele uren van radioboodschappen moeten zwoegen om iets terug te vinden,” aldus Whiting.

Volgens Whiting mogen de kijkers er ook op vertrouwen dat ze eventueel boodschappen die ter discussie staan op tv te horen zullen krijgen. Wat de bestraffing is voor een inbreuk, dat is tot nu toe echter een onbeantwoorde vraag.

“Welke bestraffing er opgelegd moet worden is geen zaak die ik moet beslissen, dat is aan de stewards,” zei Charlie Whiting over de strafmaat voor eventuele inbreuken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print