Max Verstappen blikt vooruit naar Miami: “Ik kijk uit naar de uitdaging”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De eerste twee edities van de GP van Miami werden door Max Verstappen gewonnen en uiteraard wil Verstappen ook graag dit jaar winnen. De drievoudig F1-kampioen verwacht komend raceweekend echter een serieuze uitdaging.

“Miami is altijd een van de fysiek zwaarste circuits, vooral door de hitte en luchtvochtigheid, maar we kijken uit naar de uitdaging dit weekend,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website vooruit op het raceweekend in Miami waar een zogenaamd ‘sprintformat’ wordt gehanteerd.

“Het is een interessant circuit met een mooie mix van bochten en lange rechte stukken, dus het zal van cruciaal belang zijn om tijdens het weekend zoveel mogelijk over de auto te leren. Het circuit is goed om te racen, met enkele hogesnelheidsbochten en het wordt interessant omdat dit de tweede sprintrace op rij is.”

“Het is altijd een druk weekend op en naast de baan en we hebben goede herinneringen op dit circuit. Miami zorgt voor een goede en enerverende sfeer voor de fans.”

Max Verstappen zal tijdens het raceweekend in Miami, net als bij de twee andere Amerikaanse F1-races, met een speciaal blauw helmontwerp racen.

“Ik kijk ernaar uit om dit weekend te racen met mijn nieuwe speciale Amerikaanse helm met een ontwerp dat de passie van de fans voor de sport weerspiegelt,” besluit Verstappen.