Lewis Hamilton plaatst Adrian Newey bovenaan op zijn Ferrari-verlanglijstje

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton heeft Adrian Newey bovenaan zijn verlanglijstje gezet als hij in 2025 naar Ferrari trekt omdat hij het een voorrecht zou vinden om met hem samen te werken.

Vanaf 2025 zullen we Lewis Hamilton achter het stuur van een Ferrari kunnen bewonderen. Nu het nieuws bekend raakte dat topontwerper Adrian Newey in het voorjaar van datzelfde jaar zal vertrekken bij Red Bull, doen de geruchten steeds luider de ronde dat hij de zevenvoudig wereldkampioen zal volgen richting Maranello.

Ferrari heeft Newey al meer dan eens het hof gemaakt maar is er nog nooit in geslaagd om hem te overhalen. Hij is de meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis van de sport maar hij heeft nog nooit samengewerkt met Lewis Hamilton, die liet vallen dat hij het een voorrecht zou vinden om  met hem samen te werken.

“Heel graag,” liet Hamilton aan de media weten. “Adrian staat bekend om zijn geweldige staat van dienst, en hij heeft duidelijk geweldig werk geleverd in zijn carrière door samen te werken met teams en de kennis die hij heeft, ik denk dat hij een geweldige toevoeging zou zijn.”

“Ze hebben al een geweldig team, ze boeken enorme vooruitgang en stappen voorwaarts, de auto is sneller dit jaar, maar het zal een voorrecht zijn om met hem te werken.”

“Het zijn allemaal privégesprekken, maar als ik een lijst zou moeten maken van mensen met wie ik graag zou willen samenwerken, zou hij absoluut bovenaan staan.”

Sinds 2010 ging de wereldtitel steeds naar een team waar Hamilton bij was of een bolide die ontworpen werd door Adrian Newey. Hamilton wil echter ook benadrukken dat de successen van Red Bull de laatste jaren ook het werk zijn van het hele team en niet terug te brengen vallen naar één man.

“Vanuit mijn perspectief was de auto, toen ik bij McLaren kwam, een evolutie van zijn auto en ik denk dat ik er net na zijn vertrek kwam, dus die auto zou zijn geëvolueerd uit het ontwerp waar hij aan had gewerkt, dus ik voelde me bevoorrecht dat ik de kans kreeg om iets aan te raken waar hij aan had gewerkt”, voegde Hamilton eraan toe.

“Racen tegen het team waar hij door de jaren heen zo’n belangrijk onderdeel van is geweest, was een enorme uitdaging.”

“Maar we moeten niet vergeten dat er veel mensen in de achtergrond zijn, er is niet één sleutelfiguur, het is een heel team van mensen die het werk doen.”

“Je kunt je alle geweldige ervaringen die hij meebrengt voorstellen, de mensen met wie hij werkt zullen geweldig werk blijven leveren en geweldige auto’s blijven bouwen, maar elk team zou zich gelukkig prijzen om met hem te mogen werken.”