Max Verstappen blikt vooruit naar Monza: “Hopelijk kunnen we de reeks voortzetten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na negen overwinningen op rij gaat Max Verstappen in Monza tijdens de GP van Italië voor niets minder dan de overwinning. Dat zou een historische tiende F1-overwinning zijn, waarmee Verstappen het record van aantal F1-overwinningen op rij zou verbreken.

“Ik kijk ernaar uit om alle gepassioneerde Italiaanse fans te zien,” blikt Verstappen vooruit naar de GP van Italië in Monza. “Dit land heeft veel autosporthistorie dus het is altijd goed om er te racen.”

“Monza is een snel circuit, je bereikt hier heel hoge topsnelheden. Dat is dus heel anders dan Zandvoort, waar we afgelopen weekend hebben geracet. Het wordt interessant om te zien hoe we hier presteren. Het zal dit weekend erg belangrijk zijn om een zo hoog mogelijke topsnelheid te bereiken en tegelijkertijd goed op de banden te letten.”

Het ziet er naar uit dat we droge weersomstandigheden zullen hebben. Die zullen Verstappen dus alvast niet figuurlijk ‘niets in de weg leggen’ voor een eventuele tiende historische F1-overwinning op rij.

“De weersvoorspellingen zien er droog uit en het zou fijn zijn om voor de verandering een weekend zonder regen te hebben! Met negen zeges op rij kunnen we hopelijk deze reeks voortzetten, maar we gaan het zien.”