Toto Wolff twijfelt niet: “Lewis Hamilton is de grootste ster van de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is er nooit getwijfeld aan het verlengen van de samenwerking met Lewis Hamilton. Volgens Wolff is Hamilton de “grootste wereldster van de F1” en moet hij mee er voor zorgen dat Mercedes de komende jaren opnieuw voor de F1-titel kan strijden.

“Met het huidige rijdersduo doorgaan was een eenvoudige beslissing,” reageert Toto Wolff op de bekendmaking dat Lewis Hamilton en George Russell ook de komende twee jaar het rijdersduo bij Mercedes zullen vormen. “We hebben het sterkste rijdersduo op de grid en beide rijders spelen een cruciale rol in het team om vooruitgang te boeken. De sterkte en stabiliteit die ze voorzien zullen cruciale bouwstenen zijn voor onze toekomstige successen.”

Wolff haalde vervolgens ook nog eens de loftrompet boven over Lewis Hamilton die met Mercedes zes van zijn zeven titels bij de rijders wist te behalen.

“Onze samenwerking met Lewis is één van de meest succesvolle in de geschiedenis van de sport. Het was een formaliteit dat we opnieuw zouden gaan samenwerken, het geeft energie dat we dit nu officieel kunnen bevestigen.”

“Zijn kwaliteiten als pure racepiloot worden bewezen door zijn ongelooflijke statistieken, doorheen de jaren is hij uitgegroeid tot een steunpilaar van ons team.”

“Die leiderschapskwaliteiten zijn cruciaal omdat we ons opnieuw focussen op het strijden voor wereldtitels. Als grootste wereldster van de Formule 1 moet hij een sleutelrol spelen in onze engagementen op het vlak van diversiteit, inclusief en duurzaamheid. Dat zal onze basis vormen voor onze successen de komende jaren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner