Carlos Sainz: “Ik geloof in een Ferrari-overwinning, Red Bull gaat niet alle races winnen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz komt er dit seizoen nog een race waarin Red Bull niet zal winnen en dan wil hij met Ferrari klaarstaan om die kans te grijpen en zelf te zegevieren.

“Ik geloof niet dat Max ieder weekend gaat winnen,” aldus Sainz vorige week. “Ik weet dat jullie journalisten op een zeer drastsiche en dramatische wijze bekijken.”

“Uiteraard weet ik wat mijn kansen en de waarschijnlijkheden zijn maar er is nog steeds de kans dat Ferrari dit seizoen een race kan winnen en dat ik er kan staan wanneer die overwinning plaatsvindt.”

Sainz is tegelijkertijd ook eerlijk, hij beseft dat om Red Bull te verslaan, wie dat ook zal zijn, die rijder en dat team ook geluk zal moeten hebben.

“Ik denk dat niemand perfect is,” aldus Sainz. “Hopelijk zal Red Bull op een bepaald moment tijdens het seizoen een fout maken.”

“Max rijdt op een zeer hoog niveau. Hij heeft wat marge om een fout te kunnen maken en nog steeds de race te winnen maar hij maakt geen grote fouten.”

“Red Bull maakt ook geen fouten, tot het tegendeel is bewezen verdienen ze het succes dat ze momenteel boeken. Mijn felicitaties daarvoor en ze moeten blijven genieten maar wij gaan proberen om zo dicht mogelijk te geraken.”

“Ze verslaan ons en ze domineren de Formule 1 op een faire manier. Zelfs tijdens de meest dominante jaren van Mercedes, Red Bull of Ferrari was er altijd één race waarin je het verschil kon maken of dat er iets kon gebeuren.”

“Ik begin aan ieder raceweekend met het idee dat ik er moet staan als het voorvalt en dat ik die kans dan moet grijpen. Dat is mijn mentaliteit. Dat is mijn focus, er klaar voor zijn wanneer de kans zich voordoet.”

“Als rijder, zeker in jaren zoals deze, leef je een beetje voor die motivatie. Daarnaast heb ik ook voldoende motivatie om voor podiumplaatsen of een plaats in de top vijf te strijden.”