Lewis Hamilton over contractverlenging: “Ik ben niet op zoek naar wraak”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton laat in een reactie op het nieuws van zijn contractverlenging bij Mercedes weten dat hij geen persoon is die gedreven wordt wraak.

Na maanden van speculaties kwam gisteren het nieuws dat we in de Formule 1 nog minstens tot het einde van 2025 van de capriolen van Lewis Hamilton kunnen genieten. Hij is gemotiveerd om samen met Mercedes te werken om het gat met Red Bull te dichten, want sinds Hamilton een achtste wereldtitel misliep in de legendarische seizoensfinale in 2021 is het merk met de ster er niet meer in geslaagd om hem van een competitieve bolide te voorzien.

“Als het over 2021 gaat, ik ben geen persoon die op zoek is naar wraak, het gaat helemaal niet over wraak,” aldus Hamilton tegenover de verzamelde media. “Dat is in het verleden en aan het verleden kan je niets veranderen, maar we kunnen wel harder werken, preciezer en beter zijn om vooruit te komen.”

“Ik geloof rotsvast dat we met dit team samen meer kampioenschappen en races kunnen winnen, dus daar gaat al mijn energie heen.”

“Mercedes heeft me gesteund sinds ik dertien was en er zijn nog steeds onafgemaakte zaken. We zitten in hetzelfde schuitje en we hebben nog veel werk voor de boeg om terug vooraan te geraken, maar er is geen andere plaats waar ik liever zou willen zijn.”

“Het doel is simpel: meedoen voor de wereldtitel. Maar dat doel bereiken is niet simpel, dus we moeten goed samenwerken.”

“Elk team en elke rijder hier werkt keihard om het beste te halen uit het aero-pakket dat ze hebben, om iedereen bij elkaar te krijgen en om iedereen op volle toeren te laten draaien, wat niet makkelijk is in een groot team.”

Dat is niet makkelijk in een groot team. “Het vergt consistent werk en als rijder moet je ervoor zorgen dat je elk weekend presteert.”

“Ook al rij ik al die jaren, ik heb nog steeds het gevoel dat ik me elk weekend kan verbeteren en dat is wat ik zo leuk vind aan deze sport.”

“Perfectie bereik je nooit, maar het streven naar perfectie is een van de spannendste dingen van wat we doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner