GP van Italië: eerste oefensessie: Max Verstappen nipt sneller dan Carlos Sainz

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het circuit van Monza heeft Max Verstappen tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Italië de snelste tijd gereden. Verstappen was een fractie sneller dan Carlos Sainz in de Ferrari.

Voor Ferrari is de GP van Italië op het circuit van Monza steeds één van de hoogtepunten op de F1-kalender. De kans lijkt klein dat Ferrari zondag zal mogen zegevieren maar met een speciale livery voor haar F1-bolide wil het haar overwinning tijdens de 24u van Le Mans nog eens extra in de verf zetten.

Op het hogesnelheidscircuit van Monza kan het snel fout gaan. Een klapband is zeker te vermijden, Fernando Alonso reed even over een brokstuk van een wagen, gelukkig zonder verdere gevolgen. Bij Alfa Romeo zat de eerste oefensessie er vroeger dan gepland op, beide rijders ondervonden problemen met hun wagen die speciaal voor de Italiaanse GP een bijzondere livery kreeg.

Net als op andere circuits is het ook in Monza zoeken naar de limieten van de wagen en het circuit. Alex Albon kreeg af te rekenen met overstuur op zijn Williams F1-bolide en belandde in de grindbak.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste was, Carlos Sainz volgde in de Ferrari op slechts een handvol duizendsten van de Nederlander. De talrijk aanwezige Tifosi mogen dus nog hoop koesteren voor de rest van het raceweekend.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner