“Problemen met Ferrari F1-bolide zijn structureel en niet op te lossen met upgrades”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz kampt Ferrari met een structureel probleem met de SF-23. De problemen met de Ferrari F1-bolide zijn volgens Sainz niet op te lossen door upgrades te introduceren. De wagen van volgend jaar moet de problemen structureel oplossen.

“We hebben het op het vlak van de ontwikkeling van de wagen goed gedaan,” vertelde Carlos Sainz tegenover de media in Monza. “”Wanneer je naar de ontwikkelingsrace dit jaar kijkt dan zitten we bij de wagens die het meest ontwikkeld werden. Het is duidelijk dat McLaren de grootste sprong vooruit heeft gezet.”

“Maar los daarvan, we hebben tegenover Mercedes en Red Bull dit jaar minder ontwikkeld en waarin we ook niet geslaagd zijn is het wegnemen van de karakteristieken van de wagen dat hij in bepaalde omstandigheden tricky om mee te rijden is.”

“Het is een intrinsiek probleem van de wagen dat je niet kan oplossen met ontwikkelingen, je kan het alleen oplossen door het ontwerp te veranderen.”

“Het is geen geheim dat we problemen ondervinden met onvoorspelbare omstandigheden zoals wanneer er veel wind is om bochten die lang duren.”

“Ook onze bandenproblemen kunnen daardoor veroorzaakt worden, dat is waarom we nu het probleem begrijpen. We begrijpen het belangrijkste probleem nu en we moeten alles op alles zetten om volgend jaar een betere wagen te bouwen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner