Max Verstappen blikt vooruit naar Qatar: “Hopelijk een weekend om nooit te vergeten!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat Red Bull Racing zich in Japan verzekerde van de wereldtitel bij de rijders kan Max Verstappen zich komend weekend in Qatar voor de derde keer op rij tot F1-kampioen kronen. Verstappen kijkt dan ook enorm uit naar het raceweekend op het Losail International Circuit.

“Het voelt goed om naar Qatar te gaan, wetende dat we het constructeurskampioenschap hebben veiliggesteld. Het is echt een leuk circuit om op te rijden, al wordt het een zwaar weekend voor ons allemaal omdat het daar zo heet is,” begint Verstappen zijn vooruitblik op het raceweekend van komend weekend. “De temperaturen zullen het zeker interessant maken. Dit weekend vindt er ook een sprintrace plaats, dus we moeten ervoor zorgen dat we zo veel mogelijk leren van de vrije training op vrijdag.”

Gezien het een raceweekend met een sprintrace betreft is er enkel op vrijdag één oefensessie die al meteen wordt gevolgd door een kwalificatie. Tijdens de sprintrace op zaterdag kan Verstappen zich al verzekeren van zijn derde F1-titel.

“Het rijderskampioenschap kan ook al in de sprintrace op zaterdag gewonnen worden, dus dat is ons hoofddoel. Hopelijk wordt het een weekend om nooit te vergeten!”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023