Max Verstappen: “De RB20 ziet er goed uit maar hij moet ook snel zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Max Verstappen kijkt er enorm hard naar uit om aan het nieuwe F1-seizoen te beginnen. Gisteren werd met de RB20 zijn nieuwe F1-bolide voorgesteld.

Ook voor een ervaren rijder zoals Max Verstappen blijft het spannend om de eerste keer een nieuwe F1-bolide te zien. Verstappen vindt de Red Bull RB20 er goed uitzien maar hij hoopt uiteraard ook vooral dat het een snelle wagen is waarmee hij opnieuw wereldkampioen kan worden.

“Het is altijd spannend om een nieuwe auto te lanceren en het werk te zien wat iedereen erin gestoken heeft. Het is een mooie dag,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Ik heb er zin in om weer in de auto te kruipen om uit te vinden hoe competitief onze auto dit jaar is.”

“Vorig jaar hadden we natuurlijk een geweldig jaar. We hebben ontzettend veel races gewonnen en tegelijk veel records gebroken. Het zal moeilijk worden om iets vergelijkbaars te presteren, maar dat is ook niet het doel. Natuurlijk willen we races winnen en het kampioenschap op onze naam schrijven, maar daarvoor hoeven niet per se records gebroken te worden.”

“De RB20 ziet er goed uit, maar het gaat erom dat die snel is. Daar werken we allemaal aan.”