Red Bull RB20: Met deze F1-bolide gaat Max Verstappen voor zijn vierde F1-titel

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull Racing heeft als allerlaatste F1-team haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2024 voorgesteld: de RB20.

F1-teams moeten steeds proberen een balans te vinden tussen zo lang mogelijk ontwikkelen en bouwen aan de nieuwe wagen en toch op tijd de wagen presenteren. Bij Red Bull presenteren ze meestal een nieuwe livery en zien we pas daadwerkelijk de nieuwe wagen wanneer deze deelneemt aan de eerste F1-test.

Deze keer is Red Bull het allerlaatste team om haar nieuwe wagen aan het grote publiek voor te stellen. Opvallend genoeg lekten er deze keer al voor de presentatie beelden uit van de RB20. Er werd eerder deze week immers al met de RB20 een shakedown uitgevoerd op het circuit van Silverstone. Het was een zogenaamde ‘filmdag’ waarbij er promotionele beelden werden gemaakt.

Dat gecombineerd met foto’s van de wagen die al opdoken in de aanloop naar de presentatie zorgde ervoor dat we eigenlijk al wisten hoe de wagen er zou uitzien: namelijk grotendeels zoals de wagen van vorig jaar.

Net als vorig jaar ook ziet het rijdersduo er hetzelfde uit. Max Verstappen en Sergio Perez zullen opnieuw plaatsnemen in de Red Bull F1-bolide. Perez moest na een moeilijk seizoen vrezen voor zijn racezitje terwijl Max Verstappen vorig jaar meer dan ooit bewees dat hij en niemand anders de nummer 1-status in het team heeft.

Voor het derde seizoen op rij zal ook het startnummer 1 op de wagen van Max Verstappen staan. Na een ongeziene dominantie veroverde hij immers zijn derde wereldtitel op rij en de Red Bull RB20 moet ervoor zorgen dat Verstappen komend seizoen zijn vierde wereldtitel op rij behaalt.