Max Verstappen deed ‘ijzingwekkende’ weddenschap over eerste run met nieuwe Red Bull F1-bolide: “Ze geloofden mij niet!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij een weddenschap afsloot met zijn engineers toen hij de nagelnieuwe RB19 aan de tand mocht voelen.

In Bahrein bevestigden Max Verstappen en Sergio Perez dat ze ook in 2023 het te kloppen team zullen zijn. Voordat ze naar Bahrein afzakten mocht Max Verstappen de RB19 tijdens een filmdag al eens testen in Silverstone waarbij er honderd kilometer mag afgelegd worden.

Tijdens de test in Bahrein vertelde Max Verstappen dat hij voor de filmdag in Silverstone een weddenschap afsloot met zijn engineers, die dachten dat het onmogelijk was wat de wereldkampioen hen zei.

“Het was erg koud en de baan was nog een beetje bevroren, je zag dat er zout gestrooid was,” aldus Verstappen tegenover de verzamelde media.

“We reden een paar rondjes in een gewone straat auto en toen zei ik tegen mijn race engineer: ‘Ik denk dat ik volgas ga vanaf de eerste bocht.’”

“Hij zei: ‘Nee dat kan je niet.’ en ik antwoordde: ‘Bekijk het maar!’”

“Daarna reed ik naar buiten en voelde ik hoe de auto reageerde en ik dacht meteen: ‘Dit voelt goed!’ en ik ging meteen volgas door de eerste bocht.”

“Het was echt leuk, ik had meteen veel zelfvertrouwen in de auto. Net zoals hier in Bahrein. Na een rondje of vijf ben je meteen waar je wil zijn, de auto voelt echt goed.”

“De auto voelde echt goed, maar er zijn natuurlijk altijd dingen die beter kunnen.”

Ondanks de dominantie van de RB18 denkt Verstappen dat de RB19 nog een stap voorwaarts betekent. 

“In vergelijking met vorig jaar denk ik dat dit een stap voorwaarts is,” aldus Verstappen

“Maar dat is ook omdat de vorige auto met overgewicht kampte en het het eerste jaar was met de nieuwe reglementen.”

“Gedurende het jaar leer je natuurlijk veel, wat het gemakkelijker maakt om nu te beginnen – en ik denk dat we dat gedaan hebben.”

Verstappen haalde wel aan dat de nieuwe banden iedereen parten zullen spelen.

“Qua rijden hangt het echt af van de banden die worden aangepast”, zei hij. “Ze hebben minder onderstuur, maar dat komt vooral omdat de achterbanden minder goed zijn. De voorbanden zijn nog steeds hetzelfde, maar over het algemeen denk ik dat de auto net iets beter in balans is.”

Geloof jij ook zo in de kansen van Max Verstappen komend F1-seizoen? Of denk je dat een andere rijder wint? Neem deel aan het F1-spel 2023 en win één van de vele prijzen!