Max Verstappen staat scherp: “Tien kilo afgevallen op zes weken tijd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de voorbije winterperiode kwam Max Verstappen maar liefst tien kilo bij maar de voorbije zes weken trainde de tweevoudig wereldkampioen er die opnieuw volledig af. Verstappen staat dus opnieuw scherp om aan het nieuwe F1-seizoen te beginnen.

Verstappen heeft opnieuw zijn streefgewicht van 74 kilogram bereikt. Geen overgewicht meer dus bij Verstappen, iets waarmee zijn Red Bull F1-bolide begin vorig seizoen wel kampte. Ook dat probleem zou ondertussen opgelost zijn, de Red Bull RB19 zou geen ‘overgewicht’ meer hebben.

Ook als F1-piloot voer je een constante strijd tegen de kilo’s. Fysieke paraatheid is belangrijk en op gewicht blijven is een doel op zich. Verstappen houdt er echter niet van om een gans jaar de strijd met de kilo’s aan te gaan. De riem mocht er de voorbije winter dus eens af en vervolgens de voorbije weken tien kilo afvallen was het doel.

“Het hele jaar zit ik voor mijn gevoel onder mijn normale gewicht”, vertelde Verstappen tegenover ‘De Telegraaf’. “Ik geef mezelf dan een maand de tijd om te eten en te drinken wat ik wil en een beetje te genieten.”

“Ik vind het juist leuk om een maand niet aan trainen te denken en dan in januari weer volle gas te gaan. Om af te vallen en ook weer om helemaal fit te worden. Ik vind het leuk om mezelf dan een beetje te pijnigen.”