“Mick Schumacher krijgt bij het Mercedes F1 team een unieke kans”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Esteban Ocon, zelf voormalig Mercedes-protégé, krijgt Mick Schumacher als derde rijder bij het Mercedes F1 een unieke kans om ervaring op te doen die later tijdens zijn carrière erg goed van pas kan komen.

Uiteraard had Mick Schumacher dit jaar veel liever op de startgrid van de Formule 1 gestaan maar met de rol van derde rijder bij het Mercedes F1 team heeft hij volgens Alpine-rijder Esteban Ocon het best mogelijke alternatief gekregen.

Ocon was zelf jarenlang een ‘Mercedes-rijder’, hij genoot van de steun van het merk met de ster en Ocon weet dus in welke mate Mick Schumacher kennis en ervaring zal kunnen opdoen bij Mercedes.

“Hij krijgt een erg zeldzame kans, een kans die ook ik kreeg, om met een team samen te werken die de sport zeer lang heeft gedomineerd en ongelooflijk veel kennis heeft,” aldus Ocon. “Dat valt niet te veraarlozen. Het is een belangrijke troef wanneer je terugkeert als volwaardig racepiloot.”

“Je ziet van binnenuit hoe zo’n team werkt en je verzamelt belangrijke info die je kan meenemen naar je toekomstig team. Ik hoop dan ook dat Mick snel een oplossing zal vinden. Ik twijfel er niet aan dat een team interesse in hem zal tonen.”