Haas F1 team doet opmerkelijke ingreep aan de pitmuur en bespaart daarmee veel geld

Haas F1 team
Haas F1 team

Bij het Haas F1 team zullen er komend F1-seizoen nog maar drie teamleden aan de pitmuur zitten. Met de maatregel bespaart het Amerikaanse team veel geld dat het vervolgens in de ontwikkeling van haar wagen kan steken.

“Wanneer je moet besparen en dan moet je naar alles kijken maar wel efficiënt blijven,” vertelde Haas-teambaas Guenther Steiner in Bahrein. “Wanneer je geld nodig hebt om te investeren in de ontwikkeling van je wagen omdat er een budgetplafond is, waarin investeer je jouw geld dan? Wil je zes mensen aan je pitmuur laten plaatsnemen of wil je 250 000 euro investeren in updates voor je wagen. Ik weet wat wij gaan doen.”

Volgens Steiner bespaart het Haas F1 team zo’n 250 000 euro aan transportkosten doordat er tijdens het seizoen minder cargo moet rondom de wereld moet gevlogen worden. Tijdens het F1-seizoen zullen alleen de strikt noodzakelijke personeelsleden aan de pitmuur plaatsnemen. Steiner nam daarom tijdens de F1-test in Bahrein zelf geen plaats aan de pitmuur.

“De jongens kwamen met dit idee en ik zei ‘Als ik binnen in de garage moet zitten dan heb ik daar geen probleem mee’. Ik moet daar niet absoluut zitten,” aldus Steiner.

“Ze lieten weten dat we met drie plaatsen aan de pitmuur het noodzakelijke kunnen doen. We hebben alles wat herschikt maar het draait vooral rondom het geld dat we nu in de ontwikkeling van de wagen kunnen steken en dit binnen het budgetplafond.”

Onlangs was nog veel te doen rondom de hoeveelheid teamleden die plaatsnemen aan de pitmuur: Lees: Waarom zitten er bij sommige F1-teams acht mensen aan de pitmuur?: “Geen idee, schaf het gewoon af!”