Max Verstappen: “Derde tijd was het maximaal haalbare”

Red Bull Content pool
Red Bull Content pool

Na de kwalificatie voor de GP van Turkije liet Max Verstappen verstaan dat er niet meer in zat dan een derde tijd. Door de gridpenalty voor wk-rivaal Lewis Hamilton mag Verstappen echter naast Valtteri Bottas van op de eerste startrij vertrekken.

“De omstandigheden in het begin van de sessie waren best verraderlijk, maar vergeleken met gisteren hebben we een redelijke omslag gemaakt”, zo laat Verstappen volgens zijn officiële website na afloop weten.

“De rondjes waren over het algemeen vrij goed, maar we verloren in de laatste ronde wat op het rechte stuk. Daar moeten we nog naar kijken, maar de tijden waren niet goed genoeg om mee te vechten voor de pole positie.”

Gematigde tevredenheid dus bij Verstappen die liet verstaan dat er niet meer in zat dan een derde tijd.

“Een derde plek was dan ook het maximaal haalbare vandaag. We hebben ons na gisteren echter goed hersteld, dus ik ben over het algemeen vrij tevreden. We starten morgen vanaf de tweede plek en ik ben benieuwd wat het weer gaat doen.”

Wat de race betreft zal Verstappen moeten proberen om zoveel mogelijk te profiteren van de gridpenalty van Hamilton. Een overwinning zou dan ook welgekomen zijn maar eenvoudig wordt dat niet.

“Het zou beter moeten zijn, maar het is afwachten hoe competitief we zijn in de race. De bandenslijtage lijkt hier ook vrij hoog. Het circuit is dit jaar in ieder geval erg leuk om op te rijden, vooral de lange doordraaier in bocht acht. We gaan morgen weer zo veel mogelijk punten proberen te behalen.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA