Valtteri Bottas: “Nee, ik heb niet ingehouden om Hamilton te helpen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens sommigen zou Bottas tijdens zijn laatste snelle run ingehouden hebben om Lewis Hamilton te helpen maar dat is volgens de Fin niet waar. Indien Bottas op eigen kracht de polepositie had veroverd dan had Hamilton een plaats extra naar achter op de grid gestaan.

“Nee, er werd me niet gevraagd om te vertragen, ik ging ervoor,” vertelde Bottas na afloop tegenover de media in het parc fermé.

“Het was een goede sessie, net als het resultaat dat voor ons als team niet beter kon, zeker gezien de situatie die we met Lewis hebben.”

Volgens Bottas was de kwalificatie redelijk tricky omwille van verschillende vochtige plekken op de baan.

“Q1 was gezien de omstandigheden tricky. Om eerlijk te zijn was dat ook aan het einde van Q3 nog zo met verschillende natte plaatsen op de baan. Je moest voorzichtig zijn en de beste manier errond weten te vinden.”

“Ik voelde dat ik wat tijd aan het verliezen was,” blikte Bottas vervolgens terug op zijn laatste snelle run. “Ik begon in de laatste sector wat problemen te ondervinden vooraan de wagen. Ik had dan ook wat onderstuur in de bochten 12 en 14.”

Bottas werd vervolgens gevraagd of hij zich tijdens de race op zondag op zichzelf zou focussen of zoveel mogelijk zijn teamgenoot moest proberen helpen.

“Momenteel heb ik vertrouwen in de wagen en de snelheid zit goed. Ik denk dan ook dat ik me morgen gewoon op mijn eigen race moet focussen,” aldus Bottas.

“Ik heb dit seizoen nog niet gewonnen. Dit is een enorme motivatie voor mij. Ik moet me echter op verschillende dingen focussen. Stap voor stap, de focus behouden en hopen op het beste.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022