Charles Leclerc: “Mooi dat Carlos me heeft geholpen, P3 is geweldig!”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de kwalificatie zagen we een tevreden Charles Leclerc. Door de gridpenalty voor Hamilton mag hij de race als derde aanvatten. Leclerc bedankte ook teamgenoot Carlos Sainz voor zijn hulp tijdens Q2.

“Het was een zeer tricky sessie,” vertelde Leclerc na afloop tegenover ‘Sky F1’. “We opteerden vandaag voor een afstelling met minder downforce zodat we morgen ervan kunnen profiteren. We wisten echter dat het vandaag moeilijk ging zijn in deze tricky omstandigheden.”

“Q1 en Q2 waren zeer moeilijk, in de wagen was het erg glad maar toen in Q3 het circuit een stuk beter werd slaagden we erin een goed rondje te rijden en daardoor hebben we nu de derde plaats op de grid wat geweldig is.”

Tijdens Q2 kreeg Leclerc de hulp van teamgenoot Carlos Sainz die hem een slipstream gaf waardoor de Monegask comfortabeler kon doorstoten naar Q3.

“Het was leuk om te zien dat Carlos me hielp om in Q2 te geraken,” aldus Leclerc. “Met het verkeer in de laatste sector was het niet eenvoudig en de slipstream die hij me gaf heeft me zeker geholpen. Geweldig teamwerk om in Q3 te geraken en vervolgens een geweldig rondje in Q3.”

Leclerc bevestigde vervolgens nogmaals dat de motorupdate duidelijk een stap vooruit is voor Ferrari, al hangt de competitiviteit van Ferrari nog steeds erg veel af van het circuit waarop gereden wordt.

“Ik denk dat het van het circuit afhangt,” aldus Leclerc. “We zijn dit weekend zeer competitief en dat is goed om te zien maar ik denk niet dat dit tijdens de rest van het seizoen zo zal zijn. We missen nog steeds wat performance.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022