Fernando Alonso ontsnapt aan bestraffing voor negeren ‘dubbele gele vlag’

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Turkije werd Fernando Alonso bij de stewards geroepen om verantwoording af te leggen over het ‘negeren’ van een dubbele gele vlag. Alonso ontsnapte uiteindelijk aan een bestraffing en behoudt zo zijn vijfde plaats op de startgrid.

De stewards sommeerden Fernando Alonso voor de manier waarop hij vroeg tijdens de kwalificatie een snelle ronde afwerkte terwijl er dubbel geel getoond werd na een spin van Max Verstappen. Uiteindelijk besloten de stewards om Alonso niet te bestraffen.

“Het werd duidelijk dat de rijder voldoende zijn snelheid verminderde nadat hij met dubbel geel werd geconfronteerd,” aldus een statement van de stewards.

Opmerkelijk daarbij is dat de stewards rekening hielden met “het feit dat de rijder zijn eerste snelle ronde van de sessie aanvatte”.

“De rijder was er ook van overtuigd dat hij geen betekenisvolle rondetijd had gereden aangezien zijn volgende snelle ronde ongeveer 3,5 seconde sneller was dan degene waarbij de gele vlaggen getoond werden.”

“De stewards zijn tevreden dat de rijder in overeenstemming was met de regels die van toepassing zijn en ondernemen daarom geen verdere actie.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022