Formule 1 ziet af van gewijzigd sportief reglement voor 2022

Daimler Media
Daimler Media

Normaal gesproken was er voor 2022 een bijna volledig nieuw sportief reglement voorzien voor de Formule 1 maar dat lijkt niet door te gaan, er wordt enkel gekozen voor de hoogstnoodzakelijke dingen.

In plaats van een bijna nieuw format van de sportieve reglementen zal er volgend jaar gekozen worden voor een update van de huidige regelgeving met enkel wat hoognodige veranderingen, dat staat te lezen op ‘Motorsport.com.’ 

De huidige regelgeving is door de jaren heen op een natuurlijke wijze gegroeid onder de leiding van wijlen Charlie Whiting. Ze volgen in essentie de tijdlijn van een raceweekend maar toch is niet alles in een logische volgorde.   

Het uitgangspunt was om de sport samen met de nieuwe technische regels ook op sportief vlak een grondige facelift te geven, ze zouden als het ware met een schone lei kunnen beginnen. Deze grote klus zou gedaan worden door de FIA met input van Nicholas Tombazis, hoofd van de technische zaken voor de single seaters, en Steve Nielsen, sportief directeur van de F1.

Een eerste versie van de nieuwe reglementering werd al in oktober 2019 op de site van de FIA geplaatst en de laatste update dateert van april dit jaar. De inhoud ervan bleef grotendeels hetzelfde met een aantal updates voor het nieuwe tijdperk dat volgend jaar aanbreekt voor de F1.

Er was dus nog niets definitief en er moesten nog een aantal meetings volgen tussen de teams en de FIA. Maar tijdens de voorbije weken is er een overeenkomst bereikt dat het beter zou zijn om de regels voor 2022 grotendeels bij het oude te laten, behalve een paar noodzakelijke wijzigingen.  

Het komt er op neer dat de teams en de FIA vertrouwd zijn met de huidige regels en bijgevolg was er weinig animo om alles te veranderen. Dat zou betekenen dat iedereen het hele reglement met al zijn paragrafen zou moeten doorworstelen om alles weer onder de knie te krijgen.

Er is ook dit seizoen veel werk gekropen in het integreren van de sprintraces in de huidige reglementering. Dit nog eens overdoen in het nagelnieuwe reglement voor 2022 zou nog extra werk betekenen.

Verwacht wordt dat alle partijen tegen het einde van de week zullen overeenkomen om het huidige reglement te behouden. Maar dan moeten wel de noodzakelijke wijzigingen voor 2022, zoals onder andere veranderingen aan de layout van de raceweekends, toegevoegd zijn.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022