“Max Verstappen die Lewis Hamilton intimideert? Dat zal niet lukken!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de GP van Mexico leek Red Bull in de titelstrijd het laken naar zich toe getrokken te hebben maar een week later is niemand daar nog zeker van, dat heeft ook tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen gezien.

De Fin schrijft in zijn column voor Unibet dat het feit dat beide teams en rijders zo erg aan elkaar gewaagd zijn dit een zo spannend en onvoorspelbaar kampioenschap maakt.

“Van het ene weekend op het andere, van het ene circuit op het andere, verschuift de strijd van Red Bull naar Mercedes en weer terug. Elke auto heeft zijn sterke en zwakke punten en de strijd is zo fijn uitgebalanceerd dat de karakteristieken van de verschillende circuits echt een grote impact hebben.”

In Brazilië was er weer een gevecht op het scherpst van de snee tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, zo scherp zelfs dat de baan op een bepaald moment niet breed genoeg leek te zijn.

“Wat er gebeurde in bocht vier in ronde achtenveertig was een voorbeeld van hoe hard Max bereid is te pushen. Het stuur openhouden is een makkelijke manier om een rivaal te intimideren, maar het kan ook leiden tot een crash.” 

Bovendien denkt Hakkinen niet dat het intimideren van Hamilton zal werken: “Hij houdt van een uitdaging. Het geeft hem extra focus.”

Mercedes heeft gevraagd aan de stewards om de zaak te onderzoeken na de race maar Hakkinen is opgetogen over het feit dat ze tijdens de race niet hebben ingegrepen. Hij hoopt ook dat het onderzoek waar Mercedes naar gevraagd heeft niet zal leiden tot een bestraffing voor Verstappen.

“Beide auto’s gingen van de baan en kwamen in dezelfde volgorde terug zonder schade. Net als bij de diskwalificatie, weet ik zeker dat dit Lewis extra motivatie heeft gegeven.”

“De juiste manier om het kampioenschap te winnen is door hard maar fair te racen, met briljante inhaalacties en de overwinning die beslist wordt bij de zwart-wit geblokte vlag. Dit is zo’n goed wereldkampioenschap dat ik echt niet wil dat ongelukken, straffen of de stewards het eindresultaat bepalen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022