Alonso: “De levensstijl van Lewis Hamilton onderscheidt hem van de rest”

Lewis Hamilton - Twitter
Lewis Hamilton - Twitter

Fernando Alonso legt uit waarom hij denkt dat Lewis Hamilton zichzelf onderscheidt van de rest van het F1-rijdersveld.

Het is geen geheim dat Alonso en Hamilton niet de beste vrienden zijn maar de Alpine-rijder benadrukt wel in een interview met ‘PA Media’ dat er een wederzijds respect is tussen hen. Hij zegt dat ze in 2008, 2010 en 2011 een redelijk goede relatie hadden omdat ze allebei wisten dat in 2007, toen ze allebei voor McLaren raceten, hun baas het verknald had.

“Nu hebben we een respectvolle relatie, maar het is misschien een beetje afgekoeld vergeleken met vroeger. We hebben verschillende meningen over verschillende dingen. Lewis heeft een andere levensstijl dan velen van ons en dat onderscheidt hem een beetje van de rest,” aldus de Spanjaard.

Komend weekend zakken we af naar Qatar voor een nieuwe episode in een ongemeen spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en dat vindt Alonso een goede zaak voor de sport.

“Iedereen houdt van een echt gevecht, niet van een kunstmatig gevecht of een gevecht tussen teamgenoten. Het gevecht moet doorgaan tot in Abu Dhabi en dat is precies hoe de sport zou moeten zijn.”

Alonso vindt niet dat Lewis Hamilton een streepje voor heeft op Max Verstappen door zijn ervaring als het aankomt op het strijden om de titel.

  “Nee. Als je het kampioenschap wint, reset je het volgende jaar volledig. Je begint weer vanaf nul en je wordt nooit moe van succes, dus ik denk niet dat dat een sterk punt van Lewis is. Hij heeft veel sterke punten, maar het is niet indrukwekkend om te blijven winnen. Dat is vrij gemakkelijk.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022