Mercedes bevestigt: “Motorwissel Lewis Hamilton was strategisch”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De motorwissel bij Lewis Hamilton in Brazilië gebeurde niet uit absolute noodzaak omwille van problemen maar gebeurde omwille van strategische redenen, zo heeft Mercedes bevestigd.

Wat de voorbije weken al meermaals bij Valtteri Bottas gebeurde, het vervangen van de interne verbrandingsmotor, gebeurde ook in Brazilië bij Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen incasseerde daardoor een gridpenalty maar dat namen Mercedes en Hamilton er maar al te graag bij omdat ze een voordeel opleveren tijdens de resterende races.

De nieuwe interne verbrandingsmotor zorgt duidelijk voor een veel betere performance en daarnaast zal Hamilton in principe niet meer tegen motorproblemen aanlopen tijdens de rest van het seizoen (Lees: “Mercedes heeft iets met de motor van Lewis Hamilton gedaan dat beslissend kan zijn in de F1-titelstrijd”).

Andrew Shovlin bevestigde tijdens de F1 Nation podcast dat het een strategische beslissing was om de interne verbrandingsmotor van Lewis Hamilton te vervangen.

“Er was geen technische reden om het te doen,” aldus Shovlin. “We zagen geen risico dat de power unit het zou begeven, ook al gaan de motoren erg hard en kan je nooit uitsluiten dat er toch iets gebeurt.”

“Een gridpenalty incasseren tijdens een weekend met sprintrace is verleidelijk want op zaterdag kan je punten goedmaken die je normaal verliest. Bovendien waren we hoopvol dat het op dit circuit mogelijk was om in te halen, dat hebben beide races ook bewezen.”

“Je wil een pool met motoren hebben zodat je nog iets ter beschikking hebt in Abu Dhabi. Je kan immers slechts gedurende één race voordeel uit je motor halen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022