“Brazilië heeft getoond dat sprintrace voor spektakel kan zorgen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, heeft het raceweekend in Brazilië bewezen dat een aangepast format met de sprintrace voor heel wat spektakel kan zorgen, ook al was er tijdens de eerste twee sprintraces enige kritiek op het concept.

“De sprintrace van zaterdag was volgens mij de beste van de drie sprintraces dit seizoen,” vertelt Brawn in zijn column op de officiële F1-website.

“Er was heel wat actie, veel gevechten, waaronder ook Lewis zijn inhaalrace doorheen het rijdersveld. Het was een geweldige zaterdagnamiddag met heel wat entertainment en een mooi voorsmaakje op zondag.”

Brawn was ook vol lof voor de kwalificatie die op vrijdag plaatsvond, waarin we Lewis Hamilton aanvankelijk tegen alle verwachtingen in de polepositie zagen veroveren, waarna er alsnog een diskwalificatie volgde.

“We hadden ook een geweldige vrijdag met een dramatische kwalificatie. Je kan niet genoeg onderschatten wat voor een impact de vrijdag op de sprintrace heeft,” aldus Brawn.

“Met slechts één oefensessie van een uur heeft dat gevolgen voor de rest van het raceweekend want de teams kunnen zich niet zo goed voorbereiden als normaal.”

De Formule 1 experimenteerde met drie sprintraces dit seizoen en zal nu alles grondig verder evalueren om te bekijken wat het met het format zal doen in 2022.

“We denken dat de basis van de sprintrace goed is en we zullen binnen enkele weken meer details bekendmaken over onze plannen voor zes sprintraces in 2022, dit in overleg met de FIA en de teams,” blikt Brawn vooruit.

“Er zijn wat dingen die we moeten aanpassen maar Brazilië heeft getoond dat de sprintrace een geweldige toevoeging is voor het raceweekend en dat er geweldige dingen gebeuren op vrijdag, zaterdag en zondag.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022