Max Verstappen doet een opmerkelijke oproep aan Ferrari-voorzitter John Elkann

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft een opmerkelijke oproep gedaan aan Ferrari-voorzitter John Elkann. Benieuwd of hij reageert …

Hoewel we in de Formule 1 van niets echt verbaasd hoeven te zijn, gaat het hier niet over een aanzoek van Max Verstappen richting Ferrari. Voorlopig voelt de drievoudige wereldkampioen zich nog prima bij Red Bull.

Verstappen zou echter wel graag de iconische Ferrari F2004 willen bemachtigen, de bolide waarmee Michael Schumacher het seizoen 2004 domineerde, dertien van de achttien races won en zijn zevende en laatste wereldtitel behaalde.

“Ik zou graag alle Red Bull-auto’s in mijn garage hebben waarmee ik een F1-wereldkampioenschap heb gewonnen, naast de Ferrari F2004 van Michael Schumacher,” vertelde Verstappen aan ‘Gazzetta dello Sport’ in Italië. “Het is een ongelooflijke auto, maar ik weet niet hoe ik hem zou moeten kopen. Dit is een oproep aan John Elkann, ik hoop dat hij dit interview leest en me misschien belt.”

Misschien reageert Elkann wel op de oproep van Verstappen en doet hij hem een tegenvoorstel in de vorm van een contract bij de Scuderia. Het zou iets zijn om naar uit te kijken, want als het contract van Verstappen afloopt bij Red Bull zal hij nog altijd maar eenendertig zijn. 

Hij liet in het verleden wel al optekenen dat hij Ferrari een geweldig team vindt, maar hij zou het ook geweldig vinden om zijn carrière in schoonheid af te sluiten bij Red Bull, het team waar hij al zo lang deel van uitmaakt. 

“Het zou een mooi verhaal zijn als ik hier voor altijd zou kunnen rijden, dat is zeker”, vertelde Verstappen aan ‘Sky F1′. “Ik ben echt blij met waar ik ben. Ik voel me thuis, ik voel me echt gelukkig met de mensen die hier in het team heel dicht bij me staan.”

“Voor mij is dit niet iets waar ik naar op zoek moet. Ik heb sowieso nog een paar jaar te gaan onder mijn contract, dus ik geniet gewoon van het moment.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023