“Max Verstappen doet me aan Michael Schumacher denken”

Ross Brawn, voormalig technisch directeur bij Ferrari, laat weten dat Max Verstappen hem doet denken aan levende F1-legende Michael Schumacher.


Het is niet overdreven als we stellen dat Ross Brawn het brein was achter de successen van Michael Schumacher, zowel bij Benetton als bij Ferrari. In 2010 wist hij de ‘Rekordmeister’ zelfs nog te overhalen om terug te keren naar de F1 om het team van Mercedes mee op de rails te zetten.

Afgelopen weekend wist Max Verstappen op indrukwekkende wijze de tweede race op het circuit van Silverstone op zijn naam te schrijven. Daarmee brengt de jonge Nederlander zowaar terug wat spanning in de strijd om de wereldtitel en dat is ook Brawn niet ontgaan.

“Max was gewoon sensationeel in Silverstone. Hij doet me in veel opzichten denken aan Michael Schumacher. Als je naar zijn radio luistert, heeft hij duidelijk reservecapaciteit”, zegt Brawn, tegenwoordig sportdirecteur van de Formule 1.

“De limiet van de auto is niet de limiet van Max Verstappen”, zegt Brawn op de officiële website van de F1.

“Hij is in staat om de subtiliteit van de auto te voelen en perfect te reageren. Ik herinner me de begindagen van Max in de Formule 1 waar zijn snelheid duidelijk was maar nu is hij uitgegroeid tot een uitzonderlijke coureur.

“Ik hield van zijn radio, vooral toen hij zei dat hij niet ‘als een oma’ wilde rijden toen het team hem vroeg zijn banden te beheren. Het toont een enorm vertrouwen en een relatie in het team, die erg sterk is.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen