Max Verstappen doet straffe uitspraak over derde F1-titel: “Of je nu één of zeven titels wint …”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen vindt zijn derde wereldtitel in de Formule 1 de beste tot nu toe omdat hij dit seizoen zo dominant was. Verstappen deed een opvallende uitspraak over zijn derde F1-titel.

Voor de GP van Qatar had Max Verstappen maar liefst dertien van de zestien races gewonnen en zodoende had de Nederlander genoeg aan een zesde plaats in de sprintrace om zijn derde wereldtitel veilig te stellen.

In de sprintrace werd Verstappen tweede maar op zondag reed hij als vanouds soeverein naar de overwinning en won hij zijn veertiende GP van het seizoen.

Hij is nog maar de vijfde rijder die er in de geschiedenis van de sport in slaagde om drie wereldtitels op rij te winnen en met Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton verkeert Verstappen in goed gezelschap en maakt hij deel uit van een indrukwekkend rijtje.

“Toen ik begon met racen, was het ultieme doel… als je de kans hebt om een titel te winnen, dan is dat ongelooflijk”, legde Verstappen uit aan Channel 4. “Uiteindelijk, of je nu één of zeven titels wint, is hetzelfde, er is geen echte extra waarde aan verbonden.”

“Maar natuurlijk is het leuk dat we in deze overwinningsreeks zitten en dat je blijft winnen. Dat is precies waarvoor ik hier ben.”

“Ik ben opgegroeid met winnen, dat is wat de sport definieert, en ik probeer gewoon van het moment te genieten en het zo lang mogelijk te doen.”

Zijn eerste wereldtitel in 2021 ging de geschiedenisboeken in als een van de meest controversiële die de sport ooit gekend heeft. Rond zijn tweede titel hing er vorig jaar eerst ook een zweem van verwarring omdat na een verregende GP van Japan eerst niet duidelijk was of er nu halve of volledige punten zouden worden toegekend. 

Maar dit seizoen kan niemand ontkennen dat Red Bull en Verstappen de Formule 1 gedomineerd hebben en daarom vindt de Nederlander zijn derde titel de beste.

“Het mooie is dat de titels heel verschillende gevoelens hebben,” voegde hij eraan toe. “De eerste was heel emotioneel omdat ik toen zoiets had van: ‘Oké, ik heb mijn doel bereikt, dat is het’.

“De tweede, nu, vanwege de derde is gewoon in het midden, want deze (2023) is zeker de meest dominante en waarschijnlijk de beste in termen van prestaties.”

“Dat is iets waar ik samen met het team trots op kan zijn. Het seizoen dat we nu hebben is ongelooflijk.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023