Aston Martin na ‘incident’ met Lance Stroll: “We moeten meer respect hebben”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Op vrijdag kwam het tijdens het raceweekend in Qatar tot een ‘incident’ waarbij Lance Stroll na zijn uitschakeling in Q1 gefrustreerd uit zijn Aston Martin F1-bolide stapte en vervolgens zijn fysio van zich leek weg te duwen. Er ging op de sociale media en in het nieuws heel wat aandacht naar het bewuste ‘incident’ maar bij Aston Martin vragen ze nu meer ‘respect’.

Uit frustratie smeet Stroll met zijn stuurtje en bij het verlaten van de garagebox probeerde zijn fysio Henry Howe om Stroll richting de ‘weegschaal’ te sturen omdat je je als rijder na de kwalificatiesessie verplicht moet laten wegen. Stroll leek Howe vervolgens Howe een serieuze duw te geven (bekijk video), wat voor redelijk wat commotie op de sociale media en bij de F1-fans zorgde.

Aston Martin-teambaas Mike Krack laat verstaan dat het normaal is dat Stroll gefrustreerd was en dat het er dan ‘heet’ aan toegaat.

“Wanneer je onder je verwachtingen presteert dan stapelen de dingen zich op en vervolgens komt de frustratie er op een bepaald moment uit,” aldus Krack. “Op zaterdag zei ik al dat een voetbalspeler die gewisseld wordt, dat die niet doodleuk een ‘high five’ aan de coach wil geven, dat hij dan soms met zijn truitje of een waterflesje gooit, dat hebben we al erg vaak gezien.”

“Om eerlijk te zijn, ik probeer dat steeds zo lang mogelijk uit te stellen om de adrenaline kwijt te geraken.”

“Maar ik ben er zeker van dat we waarschijnlijk tien tot twintig keer minder adrenaline aan de pitmuur hebben dan de rijders die jullie meteen een microfoon onder de neus duwen of waarvan jullie meteen alles op beeld vastleggen.”

“Ik denk dan ook dat we emoties bij sporters willen zien. Wanneer ze reageren dan oordelen we allemaal erg snel daarover, niet? Is dat fout? Ik denk dat we moeten opletten daarmee.”

“We willen het zien omdat we iets willen hebben om over te praten. Wanneer het een stap te ver gaat dan willen mensen daar in de sofa of in een ruimte die lekker gekoeld is daar al vlug iets over zeggen, dat iets niet kan of niet mag.”

“Ik vind dat we wat meer respect moeten hebben voor de rijders die ongelooflijke sportmensen van een hoog niveau zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023