Max Verstappen dolblij: “Het was een geweldige race!”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Na afloop van de race was Max Verstappen uiteraard zeer blij met zijn overwinning tijdens de GP van Emilia-Romagna. Verstappen haalde het onder moeilijke omstandigheden en slaagt er zo in om in de wk-tussenstand te naderen tot op één punt van wk-leider Lewis Hamilton.

“Het was een geweldige race en ik ben erg blij met de overwinning,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “De sleutel was de goede start, daarmee was ik zelf ook verrast. Vorig jaar hadden we wat moeite met de starts, maar het team heeft hard gewerkt om dat te verbeteren. Je zag het ook in Bahrein, maar nu in deze lastige omstandigheden hebben we het echt goed gedaan.”

Verstappen liet verstaan dat het een uitdagende race was waarbij het zoeken was naar het juiste moment om over te stappen naar droogweerbanden.

“Om het juiste moment te kiezen om naar slicks te wisselen is nooit makkelijk. Je wil nooit de eerste zijn die naar slicks wisselt op zo’n lastige baan met maar één droge lijn. Ik denk dat we in de juiste ronde de call hebben gemaakt om naar slicks te wisselen. Één ronde eerder was het nog een stuk lastiger geweest.”

Verstappen reed een bijna foutloze race, al was er wel even een vreemd moment bij een herstart. Max Verstappen spinde bijna maar slaagde er net in om zijn wagen aan de leiding van de race te houden.

“Ik had een klein momentje tijdens de herstart. Het is een geheime tactiek om de banden op te warmen,” grapte Verstappen daarover. “Gelukkig kwamen we er nu mee weg, maar dan zie je hoe verraderlijk het is op koude banden. Je hoeft maar iets te agressief op het gas te gaan en je ligt eraf. Behalve dat ging alles goed vandaag.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022