Valtteri Bottas: “Crash was duidelijk George Russell zijn fout”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Emilia-Romagna kwam het tot een zware crash tussen Valtteri Bottas en George Russell (VIDEO: Zware crash Valtteri Bottas en George Russell). Die laatste probeerde Bottas in te halen maar het kwam tot contact en dat viel volgens Bottas helemaal op het conto van Russell te schrijven.

Volgens George Russell viel werd de aanrijding door Bottas veroorzaakt maar daar is Valtteri Bottas het helemaal niet mee eens.

“Ik kon hem voordien al op het rechte stuk zien en ik zag dat hij naar rechts ging,” vertelt Bottas over de bewuste aanrijding.

“Op basis van de herhalingen die ik te zien kreeg kon je zien dat ik zo’n tweetal wagens plaats liet maar hij verloor duidelijk de controle en reed tegen mij, game over was het.”

Meteen na de crash liep een boze George Russell meteen naar Bottas die nog in zijn wagen zat om hem een tik tegen de helm te verkopen en hem als schuldige voor de crash aan te duiden, iets waarmee Bottas het duidelijk niet eens was.

“Ik weet niet waar hij het haalt maar het was overduidelijk zijn fout,” aldus Bottas. “Ik was niet blij maar je kan er niets meer aan veranderen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022