Toto Wolff haalt na crash hard uit naar George Russell: “Hij moet nog veel leren”

Williams Racing
Williams Racing

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft in een reactie na afloop van de race hard uitgehaald naar George Russell die volgens hem een ondoordacht inhaalmanoeuvre op Bottas ondernam en volgens hem ook duidelijk de schuldige voor de crash was.

“Dit had allemaal niet moeten gebeuren,” blikt een gefrustreerde Toto Wolff terug op de aanrijding tussen Russell en Bottas. “Valtteri kende een slechte eerste dertig ronden en had daar niet moeten rijden. Maar George had ook nooit dat manoeuvre moeten doen, wetende dat de baan aan het opdrogen was.”

“Het betekende dat je risico’s moest nemen en de andere wagen voor hem was een Mercedes. Iedere rijder die zich nog aan het ontwikkelen is, als jonge rijder, mag je het grotere plaatje niet uit het oog verliezen. Dus ja, hij heeft volgens mij nog veel te leren.”

Volgens Toto Wolff moest Russell in het achterhoofd houden dat hij tegen een Mercedes-rijder aan het racen was, iemand in een betere wagen en had hij beter moeten nadenken over de eventuele risico’s die hij zou nemen bij het inzetten van dergelijk inhaalmanoeuvre.

“Je moet inzien dat er een Mercedes voor je rijdt en dat de baan nog nat ligt, dat betekent dat er een zeker risico verbonden is aan een inhaalmanoeuvre,” aldus de motorsportbaas van Mercedes.

“De kansen spreken dan tegen je want de baan was immers aan het opdrogen. Ik wil niet dat hij tegenover ons iets probeert te bewijzen, want ik kan je één ding zeggen en dat is dat ik Valtteri al vijf jaar ken en dat hij niets probeert te bewijzen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022