Tijdstraf voor Kimi Raikkonen, Fernando Alonso in de punten

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Fernando Alonso is na afloop van de GP van Emilia-Romagna alsnog in de punten gefinisht door een tijdstraf voor Kimi Raikkonen.

Kimi Raikkonen kreeg van de stewards immers een tijdstraf van dertig seconden omdat hij volgens het sportief reglement er niet in geslaagd was om de pitlane in te rijden voorafgaand aan de herstart van de race.

Tijdens de ronde voorafgaand aan de herstart was de Fin in de derde bocht gespind terwijl het rijdersveld zich achter de safety car verzamelde. Volgens het reglement mag een rijder dan zijn positie opnieuw innemen, dit op voorwaarde dat dit gebeurt voordat de eerste safety car-lijn wordt overschreden.

Indien dat niet gebeurt dan moet de desbetreffende rijder de pitlane inrijden en vervolgens zich opnieuw aansluiten als het rijdersveld gepasseerd is.

Door de tijdstraf valt Kimi Raikkonen terug naar de dertiende plaats. Het Alpine F1 team wist van de bestraffing van de Fin optimaal te profiteren want Esteban Ocon schuift daardoor op naar de negende plaats en Fernando Alonso behaalt het eerste punt sinds zijn F1-comeback doordat hij van de elfde naar de tiende plaats gaat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print