Max Verstappen dolblij met overwinning: “Dit zag ik echt niet aankomen!”

Max Verstappen startte de race op de harde band en behaalde een overwinning die hij zelf nooit had verwacht. De Nederlander was na afloop van de 70th Anniversary GP dan ook dolblij.


“Dit had ik niet verwacht. We hadden een goede dag en ik ben erg blij om te winnen”, zei Verstappen na afloop en zo staat op zijn officiële website.

“We hadden veel snelheid en een goede balans in onze auto en kenden geen problemen met de banden. De hele race liep lekker. Alles pakte goed uit: we hadden een goede strategie en hadden alles onder controle. We bleven pushen en het is een geweldig resultaat om hier te winnen.”

Zijn start op de harde bandencompound bleek achteraf cruciaal voor de overwinning.

“Vorige week wilde niemand op de zachtste banden starten, dus waarom zou dat dit weekend anders zijn. Ik vond het een logische keuze. Voor mijn gevoel hadden we de juiste banden om de wedstrijd mee in te gaan en dat is gebleken,” aldus Verstappen.

Ondanks zijn overwinning en het feit dat hij opklimt naar de tweede plaats in het kampioenschap blijft Verstappen realistisch wat de rest van het seizoen betreft.

“We moeten van vandaag genieten en in Barcelona gaan we weer verder en dan zien we wel waar we staan. De zachtere banden lijken goed te werken op onze auto, maar in het algemeen komen we nog veel tekort. We zijn in ieder geval erg blij dat we vandaag hebben gewonnen,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print