Racing Point bij de stewards geroepen voor gebruik van ‘brake ducts’

Het Racing Point F1 team is na afloop van de 70th Anniversary Grand Prix bij de stewards geroep voor de brake ducts die het gebruikt.


Racing Point kreeg een reprimande omdat het opnieuw de controversiële brake ducts gebruikt heeft die vlak voor aanvang van het raceweekend illegaal verklaard zijn. Opmerkelijk genoeg kreeg de renstal daarvoor een boete van 400 000 euro en een puntenaftrek van 15 wk-punten maar mag het wel met de brake ducts blijven rijden.

En vervolgens komen we terecht in een wel erg vreemde situatie waarin Racing Point waarschijnlijk na elke race waarin het de controversiële brake ducts gebruikt op het matje zal geroepen worden bij de stewards zonder dat dit verdere gevolgen zal hebben.

De stewards zijn immers van mening dat Racing Point vanuit het oogpunt van de technische voorschriften de brake ducts wel mogen gebruiken maar dat ze niet volgens het sportieve reglement ontworpen zijn. Het team moet op basis hiervan echter niet vrezen voor een diskwalificatie.

Wel is het zo dat waarschijnlijk vier concurrerende teams alsook Racing Point zelf beroep zullen aantekenen tegen het oordeel van de FIA wat betreft de brake ducts van Racing Point. Racing Point vindt de bestraffing (400 000 euro boete en 15 wk-punten kwijt) niet kunnen, terwijl de andere teams de bestraffing te licht vinden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner